Fasola młoda z mięsem


Autor: ania121982
28 stycznia 2009, 21:30

Bardzo dobra fasolka z mięsem. To nie taka zwykła, ale szparagowa. polecam spróbować, można też jako dostawkę.

Składniki: 25 dag fasolki szparagowej, 25 dag wieprzowiny, 1 cebula, włoszczyzna, olej, sól.

Wykonanie: Fasolkę obgotować w wodzie i odcedzić. Połowę fasoli wyłożyć na dno rondla, ułożyć na niej pokrojone w drobną kostkę mięso, pokrojoną w talarki cebulę i włoszczyznę, a następnie dać resztę fasoli i olej. Zalać wodą, dodać sól i pieprz. Gotować na małym ogniu do miękkości, podlewając w miarę potrzeby wodą.

Czas: 1 godzinę

Ilość: 3

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz