Fasolka po francusku


Autor: ania121982
14 marca 2009, 19:19

Fasolka jest bardzo smacznym afrodyzjakiem. O tym dobrze wiedzą Francuzi i dlatego często ją jedzą.

Składniki: 25 dag fasolki, 1 łyżka margaryny, 1 cebula, 1 garść siekanego koperku, 1 garść natki pietruszki, szczypta gałki muszkatołowej, sok z 1 cytryny.

Wykonanie: Pociąć fasolkę ukośnie na 3 cm kawałki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Na łyżce margaryny zasmażyć utartą cebulę. Włożyć fasolkę, wsypać koperek, natkę pietruszki i ałkę muszkatołową. Wycisnąćsok z cytryny i poddusić kilka minut na silnym ogniu.

Czas: 45 minut

Ilość: 2

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Drogi użytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

 Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.