Mazurek cygański


Autor: ania121982
10 lutego 2009, 13:30

Ten mazurek bardzo mi smakował. Koleżanka w klasie zrobiła i wszyscy bardzo chwalili. Zjedli zaraz, tak, że brakło.

Składniki: 10 dag mąki, 20 dag cukru pudru, 15 dag rodzynek, 15 dag migdałów, 4 jajka, 5 dag smażonej skórki z pomarańczy,wafle, lukier.

Wykonanie: Migdały obrane zmielić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z rodzynkami, migdałami, posiekaną skórką pomarańczową oraz pianą ubitą z białek, przesypać mąką. Masę przełożyć do wyłożonej waflami formy, wyrównać powierzchnię i upiec w średnio nagrzanym piekarniku, ostudzić i polać lukrem.

Czas: 60 minut

Ilość: 5

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz