Sos tatarski do jajek
21 marca 2009, 07:39
Bardzo polecam do świątecznych jajek sos tatarski. Jest super smaczny. Można go też jeść sam z chlebkiem.
składniki: 1 szklanka gęstego majonezu, 2 ogórki konserwowe, 3 łyżki drobno pokrojonych grzybków marynowanych, 2 jajka, 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku, 1 łyżka kaparów ze słoika, świeżo starty chrzan, cukier puder, szczypta soli, żmielony pieprz.
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, drobno posiekać, przełożyć do miski. Ogórki i kapary pokroić w drobniutką kostkę, dodać grzybki i szczypiorek, przełożyć do jajek. Chrzan obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać z pozostałymi składnikami i z majonezem. Doprawić do smaku cukrem pudrem, solą i pieprzem.
Czas: 30 minut
Ilość: 3
Dodaj komentarz