Ziemniaki pieczone z kminkiem
03 kwietnia 2009, 12:40
Bardzo smaczne można jeść z kefirkiem, polecam do tego jeszcze surówka lub mięsko i obiadek jak znalazł.
Składniki: 50 dag dużych ziemniaków, 3 łyżki oleju, grubo zmielony kminek, sól.
Wykonanie: Ziemniaki wyszorowane, pokroić wzdłuż ósemki, opłukać w zimnej wodzie i starannie osuszyć. Suche skropić 2 łyżkami oleju i dokładnie wymieszać, aby olej równomiernie je pokrył, posypać kminkiem i wymieszać.Blaszkę wyłożyć aluminiową folią natłuszczoną pozostałym olejem. Ziemniaki kłaść na niej jedną warstwą. Upiec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 st.C w czasie pieczenia kilkakrotnie obrócić, posolić, podawać.
Czas: 50 minut
Ilość: 3
Dodaj komentarz