07 marca 2009, 21:08
Okazuje się, że podobno już można kupić mięso z kangura w Polsce i zrobić to wyszukane danie z mango afrodyzjakiem.
Składniki: 60 dag mięsa kangurzego, 2 owoce mango, 5 dag wiórków kokosowych, 200 ml mleka, 200 ml ciemnego bulionu, 15 dag masła, 1 łyżeczka cukru, szczypta cynamonu, sól, pieprz.
Wykonanie: Obrać mango i pokroić na cienkie plasterki. Rozpuścić masło, włożyć plastry mango na patelnię. Kiedy plastry osiągną stan al dente, zdjąć z ognia i przykryć dla zachowania temperatury.Ostudzić patelnię mieszaniną mleka oraz bulionu, przyprawić do smaku. Odczekać, aż połowę soku odparuje, uzupełnić masłem. Kandyzować mango cukrem. Przed podaniem ułożyć warstwę mango na talerzu. Mięso pokroić w plastry i ułożyć na mango tak, aby przypominało łopadki śmigła. Sosem polać mięso oraz posypać wiórkami kokosowymi, grillować do czasulekkiego zbrązowienia.
Czas: 45 minut
Ilość: 4